Yhteystiedot

Oulunseudun Eteläpohjalaiset
Punaherukkakuja 4
90460 Oulunsalo
050-3678479

v. 2013

Ma 4.2. tapaamisen aiheena oli ihimisten muutto etelääseltä Pohojammaalta pohojoosemmas. Heikki Salmela kertoo sukututkimuksen antamista tiaroosta, esimerkkinä oli Mattilan perhe, joka uurella paikalla muuttuu Junttilaksi. Martti Asunmaa selevitti, mitä tiatoja historian tutkijat on saanu seleville aiheesta. Omista ja suvun kokemuksista kuulthin kans juttua. 52 osanottajaa.

Ke 13.3. Pirethin vuasikokous Kalevan tiloos. Päätoimittaja Markku Mantila oli meitä vastas ja esitteli tairetkokoelmaa. Kaffien aikana hän kertooli lisää Kalevasta. Vuasikokousasiooren jäläkhin Paula ja Alpo Salo kertoovat synnyynseurustansa Lapuasta. Paikalla oli ilahruttava määrä eli 35 jäsentä, ja ihan äsköön mukhan tullehiakin.

To 23.5. laulethin Väylänvartisten kans Myllyojan asukastuvalla Kalevin valittemia lauluja. Osanottajia oli 24.

Pe 20.9 -su 22.9. Olthin Väylänvartisten kans ruskaretkellä Sallas. Meitä oli 16 ja muita 24.
Liikkeelle lähärethin periantaiaamuna OTP:n linia-autolla: Ensimmäänen pysährys oli Taivalkoskella Jalavan kaupas, mihinä juathin aamupäiväkaffit, ostoksiakin taisi joku teherä. Kuusamos pysährythin täyrentämhän eväsvalikoimaa. Salhan tulthin pualenpäivän tianoolla. Majoottuminen, maisemaretki Sallatunturin juures, kylpylä, iltaanen, minkä jäläkhin lepohetki ja iltaohojelma. Illan ensimmäänen yllätys oli Leena Kuitusen eherotus,että esittele ittes: adiektiivi, substantiivi, etunimi, kotipaikka ja eläin. Vaikka alakhun tuntuu maharottomalta, niin kaikki teki hianon esittelyn. Sitte oli kilapaalua ja senioritanssia seisaallaan ja istuen.
Lauantaina einhen jäläkhin lähärethin patikoomhan: pitkää(20km) tai lyhkääsempää(9-10km) reittiä. Rasitusvaivoja hoirethin sitten kaikes rauhas kylpyläs. Iltaasen jäläkhin jatkethin periantaina alootettua kisaalua. Nyt oli vuaros murresanat ja kasvien tunnistaminen. Meille kävi vähä huanosti, ku hävisimmä aika selevästi. Onneksi Leena oli varannu palakinnon ihan kaikille. Ilta jatkuu sitte karaoketanssien merkiis. Paikalliset oli torella innokkahia laulajia ja päästhin meki tanssimhan dirlandaata, ja muutaki.  
Pyhänä meiloli melekeen kiirus, ku kiartoajelu alakas jo yhyreksältä. Opas oli mahtava jutuultansa ja kulietti meitä talavisoran aikaasis maisemis ja kertoo ruattalaasista vapaaehtoosista. Nähthin korsua, juaksuhautaa, muistomerkkiä. Museos käythin kans.
Palates käythin Posiolla Pentikillä ja Riisitunturin viäres Korpihillas syäthin iltapäivän ruaka. Omistajaparin jutut oli melekooset. Saas nähärä, minkälaaset vaikutukset nautitulla lemmenjuamalla on pitkän päälle. Paikanpäällä ainaskin jutut lensi. 

La 5.10. oli Koskelankylän Walolla teuvalaasten parttenkoliaaset
 Tilaasuuren avas ja lopetti olympiavoittaja Pauli Nevala tuahitorven kans. Siinä välis nähthin ja kuulthin monellaasta sketsiä ja musiikkia. Tanssimusiikkki sai ihimiset innokhasti laattialle. Lipun oli maksanu 101. Lisäksi hommis oli ainaki 10 ihimistä.

La 2.11. käythhin Haukiputaalla kirkos. Kaffin jäläkhin Martti Asunmaa kertoo kirkon ja lähiympäristön historiasta ja erityysesti Toppeliuksen maalaamista kuvista kirkon seinillä. Hiano esitys. Paikalla oli 15 eteläpohojalaasta.

Su 1.12. olthin Rauhalas perinteesen pikkujoulun merkiis. Syäthi hyvää ruakaa ja nautithin aika perinteesestä ohojelmasta: laulethin yhyres Kalevin ja kitaran avustuksella, kuulthin puheeta ja tulevan vuaren ohojelmasta ennakkotiatoja. Tiernapoijatki oli saatu paikalle: Heroodeksena oli Kalevi, muriaanien kuninkhana Mikko, knihtinä Pentti ja Pertti Taimisto pyäritti tähtiä. Vaikia verrata viimme vuatishin, mutta hauskempi versio ny nähthin. 53 osallistujaa, joissa oli ihan uusia jäseniä. Hyvä.