Yhteystiedot

Oulunseudun Eteläpohjalaiset
Punaherukkakuja 4
90460 Oulunsalo
050-3678479

vuosi 2010

24.2.  Ensimmäänen tilaasuutemma oli  talavisoran muistoksi Diakonissalaitoksen tiloos. Hilkka Kälkäinen kertoi äitinsä perheestä, josta kaatui neljä poikaa. Kosti Saarikoski ja Kalevi Ilkka muistelivat elämäänsä sotalesken lapsena. Pentti Jouppila kertoi talvisodan kulusta yleiseltä kannalta ja isänsä päiväkirjamerkintöjen pohjalta Isonkyrön miesten kokemuksista.  30 henkeä

24.3.  Vuasikokous pirettihin Sampopankin kokoustiloos. Varsinaasten kokousasiootten lisäksi jatkettihin syntymäpitäjien esittelyä. Martti Asunmaa, Jorma TA Kangas, Kalevi Ilkka ja Ilkka Sillanpää kertoivat Alavudesta.  19 henkeä

29.4. Kunniajäsenemmä Kauko Ala-Ilkka kertoi kokemuksistaan Saksan SS-pataljoonasta. 19. henkeä

k-a-i2

kuulijoita

Kauko Ala-Ilkka kertomassa kokemuksistaan
Osa kuulijoista

 

18.5. Käytihin huutamas Oulun Lipolle ja/tai Nurmon Jymylle ja saatihin tiatoa nykypesäpallosta Pentin ja Sirun kertomana. Paikalla oli hianos kevätsääs n 30 jäsentä ja ep-osakuntalaasta.

19.6. Kaksitoista yhyristyksen jäsentä nauttii täysin syrämmin Ilimajoella Taipaleenjoki-oopperasta. Kehuuvat kovasti ja käskivät mennä kattomahan, kun tuloo tilaasuus.

2.9. Laulettihin Väylänvartisten kans Myllyojan asukastuvalla. Väkiä oli tuvan täyreltä, n. 35 henkiä. Kalevi ja Pentti aloottivat kaksistansa laululla, minkä jäläkehen Pentti kertoo häjyystä. Sitte Kalevi laulatti "meirän lauluja" ja kaffitauon jäläkehen laulettihin Väylänvartisten valittemia lauluja.

2.10. Osallistuttihin Oulun Etelä-ja Keskipoholaasen Osakunnan 30-vuatisjuhulahan. Viis hallituksen jäsentä (Ilkka Sillanpään lisäksi) ja kaks vaimoa.

9.10. Saatihin nauttia kuartenelaasten hianosta ja vähä erillaasesta ohojelmasta perinteesten iltamien puittees. Kaikkinensa väkiä oli tullu paikalle toista sataa ihimistä. Tanssilaattialle saatihin heti kaikki, sillä alakuhun oli poloneesi!

6.11. Perinteenen kirkkopyhä Kiimingin kirkos. Kirkkoa ja seurakunnan toimintaa meille esitteli kirkkovaltuuston puheenjohtaja ja  kirkkokaffit saatihin Annukan ansiosta.
Liki 30 jäsentä.

28.11. viätimmä pikkujoulua Rauhalas. Ruaka oli tosiaan hyvää ja ohojelmahankin tairettihin olla tytyvääsiä. Noin 60 osanottajaa.